Dagens ros o ris!

Dagens ros går oavkortat till.... Ica i Lindvallen! Halledal vilket utbud och vilka priser sen! Jag är chockad, men har iallafall hittat den bästa affären i Sälen hittintills! Synd att det inte var vår Ica...Fick handlat en hel del ingridienser till mitt bakande på måndag, eftersom det är min födelsedag så ska jag faktiskt hålla kalas! Det blir serpentiner o ballonger såklart, tänkte även baka : Sylviakaka, chokladrutor med kokos på, blåbärspaj, äpplepaj, sen ska Ebba göra muffins! Det blir bordet fullt och bara till att gå och plocka för lift o pistarna! :D

Mitt godisförbud tog också slut idag, firades med lite sura bilar. Satt precis där det skulle!

Dagens ris däremot går till det faktum att det känns som jag börjar bli sjuk, och har haft en extrem huvudvärk de senaste dagarna! Nu hoppas jag iallafall för förbättring på denna fronten, har ju skippat utgångar och grejjer hela helgen bara för att bli bra!

På tal om inget så ser jag fram emot nästa vecka, ligger runt -5 grader hela veckan (vilket är jätte varmt här) och STRÅLANDE SOLSKEN! Kan knappt bärga mig.

Nu ska jag sova så jag eventuellt mår bra imorgon, har gjort en lunchlåda - kyckling, potatisklyftor och tzatsiki! Nöjd över att jag pallade göra det klockan 10 på kvällen, men jag gillar verkligen inte maten vi får på jobbet tyvärr!

SOV GOTT ALLESAMMANS!

P&K från snön!

Morskan talar ut!

Vi har minst sagt haft ett par ihärdiga dagar i Sälen. Kylan har kommit tillbaka med storm (bokstavligt talat) haft en köldeffekt på drygt -50 grader på toppen de senaste dagarna. Sexstol och trestol har stått stilla, och en dag fick vi ha 6 liftar stillastående på grund av kyla och kraftig vind. Jag frös froooktansvärt mycket som ni säkert förstår.

Idag var det då som sagt också väldigt kallt, runt -20 grader. Men hade tur och satt på gran, skulle så snäll be våra stötenvärdar komma med lite pistkartor som jag skulle kunna ge ut till eventuellt förvirrade gäster. Men på grund av den bristande kunskapen om skånskan, och förvrängningen av rösten som sker över radion så kommer Matte och JT med ca 15 stycken DRICKSGLAS?! istället. Jo, nää... det var inte riktigt det jag sa...

Men efter allt detta så var det iallafall dags för Agnes, Björn, Katrin och mig att drassa till Tandådalens fjällkyrka. Japp du såg rätt, de bjöd på italiensk buffé idag och pannacotta till efterrätt. Efterrätten fick jag aldrig smakat på eftersom Ebba och jag har godisförbud, men :pastasalladen med soltorkade tomater, pesto o oliver tillsammans med ruccola, tomater, mozzarela, skinka, och baguette fick jag allt mig en smakbit av. Givetvis en gödig kopp kaffe till det. Även barnmorskan för Sälen var där och snackade lite gott med oss, egentligen skulle någon från ett läkemedelsföretag vara där och snacka om tamponger, bindor och tops osv vara där, men han kunde inte komma pga ett sjukt barn. Istället hade vi en frågestund där man fick ställa frågor till barnmorskan via lappar som hon svarade på inför gruppen. Lite smått intressant;P

Nu har vi ett litet dilemma om det blir måndagsklubben ikväll, är ju trots allt ledig två dagar nu så det är mycket möjligt! Full fart i backen nu också då vi är inne på andra sportlovsveckan bara synd att det är så kaaallt!

P&K från snön!


Vad har vi kvar?

JAG FATTAR DÅ INTE vart tiden har tagit vägen? OMG bara två månader kvar, måste passa på och njuta, njuta, njuuuuta!

Tiden går la fort när man har skoj!

P&K från snön!

Alla <3 dag!

Har man inte hittat kärleken, får man ändå göra det bästa av situationen! Så varför inte samla lift o pist på alla hjärtans dag på en myskväll? Det var iallafall precis vad vi gjorde, inhandlade tacos, så lagade det tillsammans och satt sedan med tända ljus under en god måltid!

Nu har som sagt sportlovsveckorna börjat och det är p a c k a t med människor, liftköerna är långa men det går snabbt, då vi i liften är ruskigt effektiva ;) Det är skoj att se att så många kommit hit, då blir man glad för Stötens skull. Visserligen innebär det mer arbete, men det är det värt!
Imorgon tror jag faktiskt att det bär av till Kläppen, en annan skidanläggning här i närheten som vi också har gratis liftkort till. Ska bli otroligt skoj att kolla hur allting fungerar hos våra konkurrenter då man nu ser allting ur ett annat perspektiv. Framför allt ska jag kolla in extra mycket hur liftvärdarna arbetar, hehe! ;P Återkommer med min uppfattning kring det senare!

Idag har jag återigen varit ledig, men denna gången var jag i princip ledig själv för Elin arbetade åt en som heter Dane. Det var lite smått tråkigt men fick ändå en del gjort- städat, varit uppe och handlat, lagat mat och avslutade det hela med lite skidåkning och ett personalmöte. Nu sitter jag här återigen och äter...allting kretsar kring mat känns det som;P

Nuuu: njuta av ledigheten! Slänger dock först upp en bild från skidåkningen sist jag var ledig, sett mig off pist eller?



P&K från snön!

På jubb!

Hallååooo, just nu sitter jag på jobbet. Nämligen på det omtalade Gran. Här vill ALLA VARA! Det är underbart, man sitter och övervakar en transportlift, om det kommer folk är det bara att gå ut och snacka lite gott, hjälpa den som eventuellt behöver hjälp (ca en av hundra, och det kommer ca 40 st per dag här). Här trivs jag riktigt bra ska jag säga, speciellt efter gårdagens bravader. Jepp, det var utgång till backstage i vanlig ordning. Mycket folk kan jag säga så det var lite sköööj! Idag har Medbringaren OVE namnsdag, det är vår maskot som är hemsökt. Den följer med oss i ur och skur!

Förresten så hade jag en grymt bra ledig dag igår också, det är såna dagar som får en att förstå varför man gillar att vara här uppe så mycket. Det började med att vi stack till backen vid halv 11 tiden, grillade återigen korv och jag köpte min älskade t-shirt som det så fint står Stöten på. Lila och grann! Därefter åkte vi lite till, sen blev det en himla trevlans afterski som följdes av hemgång där vi gjorde oss i ordning och festade till det lite och slutade sedan som sagt på Backstage. Alltid lika skööj att se folkets trötta huen på morgonmötena 08.15 dagen efter det har varit fest. Och har man då tur, som jag idag, hamnar man här på gran! ;D

Jag har faktiskt fottat rakt ut från där jag sitter just NU, så slänger la upp en go bild så ni fattar vart jag är!
P&K från snön!

Tio poäng till denna dag!

Idag har varit helt fantastisk. Vaknade 08.22 med en galen energi. Åkte ut till backen vid 10.15 och var sedan där hela dagen med Elin. Den enda gången vi pausade var när vi grillade korv, goott snack. Jag hade så otroligt skoj, skidåkningen var på topp, backarna underbara och solen lös hela tiden på oss. Och ÄNTLIGEN frös jag inte en enda gång. L O V E L Y! När vi kände att vi åkt färdigt drog vi faktiskt och badade. Simmade ett antal längder och hängde sedan en bra stund i Jacuzzin, sannerligen ett tag sedan jag kände doften av ett badhus ska jag säga, men det var skönt och avslappnande. Imorgon mina vänner står: Köpa en tröja, backen, grilla, skidåkning, afterski och utgång på schemat! Gilla läget, för det gör jag! :) Här kommer två fräna bilder från idag på Elin och mig!

P&K från snön!


Ovärt möte

Idag hade vi världens mest ovärdiga boendemöte, det gav absolut ingenting utan blev snarare värre. Det drogs upp problem jag inte visste vi hade. Tycker inte några åsikter som kan leda till en lämplig förändring togs fram, problemen folk verkade ha var: stökigt i köket, brädor och skidor ute i hallen, dåliga vitvaror, hög ljudnivå på sena kvällar. Men vafan, VI BOR I EN KORRIDOR!!

Men nu laddar vi inför sportlovsveckorna vettja, vi har bara hamnat i en svacka som vi ska ta oss ur... Sen att vi fått hit en massa praktikanter som ska stanna säsongen ut gör inte saken bättre. De är bara i vägen..

Gonatt.

P&K från snöns svarta hål.

Ljusare tider

Här i Stöten går vi helt klart mot ljusare tider. Sedan ett par dagar tillbaka skiner solen för fullt, ni kan bara tänka er hur det ser ut när man arbetar uppe på toppen, bara till att sitta ute i Solen med kontrollen till sittstolen bakom sig, det är ljust och fint ute mycket längre om kvällarna, vi har det livat i backarna och alla är så himla mycket gladare! Vår snö är i perfekt skick och backarna underbart pistade! Nu blir allt bara bättre och bättre. Det enda negativa är att vi har öppet liftarna en timme längre nu, vilket innebär en timmes längre arbetstid, men samtidigt = mer cash. Så tur i oturen! Nu ska jag nog vila lite, för lutar åt måndagsklubben ikväll!

Måste bara påpeka att det ser otroligt roligt ut när det kommer en sisådär 35-40 åringar som ska lära sig åka skidor och trillar gång på gång i den absolut långsammaste och lättaste liften, och när de kommer i Skidskolan och skidlärarna står och hejar på dem "nu åker vi ända upp till toppen" och toppen är väl en sisådär 40 m upp på den mest obranta backen man kan tänka sig;P Nää nu så zzZzzzZzzz..

P&K från snön!
En trött Jag tidigt på morgonkvisten innan vi gick mot dessa ljusa tider!

Snöyra

De senaste dagarna har snön vräkt ner (förutom igår och idag) så våra backar var fyllda med lössnö, även om de hade blivit pistade så snöade det över, och vi hade en anläggning fylld med pudersnö! Folk var lyckliga, du hittade i princip alla anställda som inte jobbade i backarna. De var glädje på hög nivå! Själv fick man stå i liften och bara njuta genom de andra..

Personalfesten i måndags var lyckad. Det var ju som sagt rymdtema, och folk la ner oväntat mycket tid på sina utstyrslar. Jag tyckte det var så roligt att få vara med om en personalfest med 200 anställda, en megalokal med egen bar och allt som faktiskt är vår EGNA! Det bjöds på mat och dryck! Hur festligt som helst! Tack Stöten!

Igår var jag ledig, och jag hade en sådan otroligt dag. Elin och jag var ute i backen i tid, och jag skulle för första gången prova snowboard. Hmmm vad ska jag säga, hade inte förväntat mig så pass mycket smällar. Trodde faktiskt det var lite lättare, men IKKE! Tur jag hade ryggplatta och hjälm iallafall. Men det var kul, och jag önskar verkligen att jag kunde det. Måste bara hitta en riktig lärare, ska ta ett snack med de i skidskolan;P Men efter jag hade fått nog av skador, gick Jonas, Elin och jag till jaktstugan för att käka hamburgare och pommes. Satt precis där det skulle, efter ett tag stack jag och gymmade, därefter solade jag! (Kände att det var dags att fräscha till mig). När jag var nöjd med det hela stack jag hem och lagade mat (Pasta med pesto, kyckling, kidneybönor, gurka...) Sen var det bara att göra sig iordning för kvällens bravader dvs BACKSTAGE. Och ni kan tro att det var packat. Måste fan vatt mer folk än på nyår! Halledal med människor. Me likey!

Idag lyser solen på oss i Stöten, men min hjälm ligger i Elins bil som just nu befinner sig i Trysil, hmm... Blir nog ingen skidåkning idag, men ut ska jag iallafall det är en sak som är säkert. Hallå, en påminnelse- Vi går mot riktigt ljusa tider i Stöten. Solen skiner konstant, det är ljust när vi går till jobb och när vi kommer hem från jobb. Anläggningen är full med gäster och backarna finare än någonsin. Alla liftar står öppna och nu är vi bara någon dag ifrån att alla backar är öppna också. (Om de inte redan är det, har inte så mycket koll när man är ledig, mycket händer över en natt). Nu ska jag lyssna på "paper planes" och bara njuta av vart jag befinner mig!

P&K från solen!


RSS 2.0