Sun is in the sky, so why would I wanna be anywhere else

Vaknade upp till strålande solsken, så blev att äta lite gott sen direkt ut i backen. Backarna var fint pistade och ännu inte så uppkörda. Älskar verkligen losvängen, en lång och skön backe där man verkligen hinner njuta av solen, farten och snön! Nu känner man verkligen att Stöten har vaknat till liv, tror alla liftar är öppna och inte många backar kvar att öppna upp nu heller, de två mest populära backarna Näcken och Älvan står rykande färsköppnade och folk ser alltid lika nöjda ut när de kommer ner från dem.

I fredags blev det livat, det var ju nattklubb på BRASSERIET! Det är såå mycket bättre än backstage där det brukar vara, önskar att det alltid kunde vara där. Men icke, eftersom det blir så ont om tid för de som ska förbereda mellan after ski och middagar och nattklubb... men tacksam för att man får vara där nån gång iallafall. Imorgon är det dessutom personalfest med tema-rymden! Funderar litegrann vad man bör klär ut sig till, har kommit fram till en mycket enkel lösning - helsvart med fasttejpade stjärnor! Blir inte bättre än en mysig stjärnhimmel ju. Hörde några som spånade på att vara ett svart hål, det hade jag inte bangat ska jag säga. Inte mycket för att klä ut mig... men ska nog bli bra med en personalfest. Har dessutom lyckats byta till mig en annan arbetsplats på tisdagen - kron o gran, det vill säga att datorn åker med, likaså "Snabba Cash" och varför inte en god pastasallad!

Nu ska jag snart iväg och bada på badhuset här tror jag, lika bra att fortsätta träna nu när man kommit igång på gymmet och allt! Snart fit for beachen 10 eller....:P

P&K från snön!


Back to reality

Efter en storslagen helg hemma, är det nu tillbaka till jubbet, skidåkningen och festandet i Sälen. Reality det vill säga. Men måste säga att resan hem till Skåne var otroligt värt, och jag ångrar inte en sekund att vi bestämde oss för att roadtrippa ner.

På fredagen överraskade jag då den ena personen efter den andra, och jag valde verkligen rätt dag att komma hem- det skulle serveras tacos! Gotta love the tajming. På lördagen fick jag sova ut i MIN SÄNG! Obeskrivligt. Sen gick Linnea och jag ut i stan i Landskrona och kollade affärer, sen på kvällen var det FIESTA! Förfest @Linneas crib, hennes EGNA lägenhet det vill säga. Därefter utgång i HBG, det blev givetvis Bakom, det är SÅ JG!(Järnjänget) Alla var po det, och taggade. Hur lyckat som helst och inte kostade det mycket heller. Hela utgången gick på 25 kr, tackar å tar emot.

På söndagen träffade jag först Anna o Linnejs, vi mös med lite fika och skvaller. Sedan träffade jag Julia, det blev ytterligare lite fika (wops) och sen köpte jag kassler, JA kassler! Fan bra pris på kasslern i skåne ju... Sen stack vi till vår hemliga plats, en vacker parkering bland lastbilar med utsikt över motorvägen, ja ni hör ju själv hur mysigt det låter.

Måndagen bestod av BRUNCH och givetvis skvaller om helgen hos Johanna, sen en shoppingrunda i HBG, besök hos mammsen å syrran, inhandlande av mat till Stöten med Julia och en kväll av packande.

På tisdagen var det hemfärd som gällde, tog faktiskt längre tid än väntat, eftersom det blev svår sikt för dimma men även för att vi körde bland massa skog när det var mörkt ute och eftersom vi nästan körde på en älg på nervägen så var Elin ganska nervös för att vi skulle möta en till så ca var 100m tutade hon för att skrämma eventuella älgar, varningsblinkers sattes igång osv.. En gång tyckte vi oss se ögon blinka i skogen, jag skrev bara "DUCKAAA" men Elin skrek " HUR FAN SKA JAG DUCKA, JAG KÖR?" ;P haha händelserik uppfärd... stannade dessutom i Uddevalla på lite Mcdonalds, och jag känner att jag har enorm koll på kartan nu, inga felkörningar!

Nu: Musik o kaffe!

P&K från snön!

En surprise efter 50 dagar!

I en veckas tid har Elin och jag planerat en hemfärd, men jag har inte berättat det för en kotte här hemma. Eller okej, några fick jag ju avslöja det för så att de inte skulle planera annat och så vidare. Men ingen i min familj visste något förutom Michelle och Maggan. Pappa, hans fru, Filip, Marcus, mamma osv hade ingen aning:D Så det var grymt kul att bara komma innanför dörren och få möta deras blickar och kramar! De blev helt nollställda och verkade inte ha så mycket att säga;P Senare kom dock lite ljud fram och vi kunde så smått börja kommunicera! Jag fick även överraskat Julia, hon blev så mållös att hon bara glodde, sen fick hon ur sig "nä du är inte här, vad håller du på med? Fan vad dum du är..." osv! Så fortsatte det i en kvart, sen började hon förstå haha:P

Så det har helt klart varit värt att gå upp halv 5 i morse och sitta i bilen i ca 9 h, ett stop på Mcdonalds och inga felkörningar gjorde resan mycket bättre också. Creds till Elin som körde hela vägen (jag sa att jag kunde köra...) Imorgon blir det allt en traditionell utgång i HBG, först träffa Linnea, kolla lite i stan, äta gott. På kvällen är det all in med JG! Ska bli underbart!

Nu ska jag försöka smälta att jag faktiskt är hemma och sen sova... i MIN SÄNG! :D

PUSS OCH KRAM FRÅN SKÅNE!

Då ska vi se här

Vad har nu hänt de senaste dagarna?
I måndags hade jag en hejdundran utgång på Tipibar, hade galet kul och måste säga att jag var måttligt besviken på att vi stack hem redan vid ett-tiden, men såväl måndag som tisdag var jag ledig, dock lyckades jag bara ta ut mig i backen på måndagen... har också tänkt påbörja lite snowboardåkning för att prova något nytt. Får väl se hur det kommer gå:P

Annars i veckan har det öppnat nya svarta pister som jag vet är mycket uppskattade, näcken och älvan. Vi har en "riktig" bloggare här uppe som ska blogga om en säsong i fjällen givetvis ville hon göra det hela lite mer spännande så hon åkte i bikini ner för näcken.. fattar ni "näcken" he-he......

Idag fick jag jobba ända till klockan halv 6 typ för vi skulle belysa hela uppfarten till Stöten med marshaller, det gör vi varje ankomstdag det vill säga söndagar och torsdagar! Något som gör det hela lite roligare är att man kör runt i något liknande en golfbil haha:P Men snäll som man är så fick Elin köra den idag;)

En negativ sak som hänt är att en person ur gänget faktiskt fått lämna oss och ska bege sig hemåt, dvs kommer inte komma tillbaka till lift o pist på grunda av diverse anledningar. Så kan det gå, undra om det kommer komma en ny?

Nej nu ska jag sova, otroligt trött!

P&K från snön!

Vilken dag sa du nu att det var sa du?

Här borta känns det verkligen som att dagarna smälter samman, det spelar inte direkt någon roll om det är helg eller vardag, eftersom vi jobbar i 4-2 pass, det vill säga jobbar 4 dagar, sedan lediga 2 dagar osv. Så om man väl lyckas tajma att ha de två lediga dagarna på lördag och söndag kanske man möjligtvis får rätt på dagarna. Men nu är det iallafall så att det tar bara en dag till sen är jag leedig :D Ser fram emot att få komma ut i backen igen:) Men det är inte fy skam att jobba heller, idag fick jag tillexempel en clementin av en gäst, lite random men varför inte, kan nästan firra fruktsallad nu ju!

Igår var det iallafall utgång, backstage i vanlig ordning. Och chockerande nog var det galet mycket folk där inne. Fattade inget eftersom det är en relativ lågsäsong just nu när det gäller gäster. Ungefär som när vi precis öppnade, det kom en del men inte allt för många. Ju mer tiden närmar sig Jul desto fler kommer det, så givetvis var det mycket folk julveckan. Men det var mer familjer, veckan därpå däremot kom det hur mycket som helst då det var fullbokat överallt, och denna gång var det med ungdomsgäng som var nyårssugna! När den veckan var förbi var här fortfarande förhållandevis mycket folk, men ju längre vi kom ifrån nyår desto mindre gäster. Så nu är vi inte så många här borta. Men det dröjer inte mer än ett par dagar, för redan nästa vecka börjar det komma massa skolelever och sen ska vi inte snacka om hela februari! V.5 börjar loven och slutar inte förrän v.9 däremellan blir det inte mycket åt slumpen utan vi snackar hårt arbete! Därför känns det skönt att det är så lugnt nu så man hinner ladda upp! :) Nej nu ska jag återgå till popcornen och robinson!

P&K från snön!

Underbart

Idag har jag haft en skickligt skön dag! Vaknade praktiskt taget av mig själv strax efter nio, (närmre halv 10) därefter åt jag god frukost och sen var det bara att dra ut i backen. Det var inte så mycket folk i backen idag eftersom det inte direkt är högsäsong just nu, så man hade all chans att åka hur mycket som helst. Detta ledde till att vi provade en ny backe- losvängen och den var galet härlig och det känns så himla mycket roligare att åka nu när jag känner mig mycket säkrare på skidorna. Alltid lika gött med framsteg.

När vi hade åkt klart drog vi hem och käkade, personligen åt jag bakad potatis med kycklingröra (idag igen) kan inte hjälpas, det var så sjuukligt gott. När detta var firrat drassade vi till anläggningen för att... köra skoteeer! Trodde lätt att vi bara skulle få chilla lite i småbackarna och kanske prova på lite terräng, men nejdå det var rakt ut i de stora backarna. Åkte ända upp till toppen, så man fick prova på att glida, åka i pulversnö, åka på sidan och allt möjligt. Det går inte ens att förklara hur underbart det var uppe på toppen, där kom vi i en karavan på 10 personer, alla gasar på och när man äntligen kommer upp ser man hur solen stiger ner på andra sidan berget. Hela himlen var orange och runt omkring var allting täckt av vitt. Det var så ett "kameraögonblick" men givetvis hade jag inte den med mig.. får dock hoppas på att detta inträffar fler gånger.

Något annat som gjort detta till en bra dag är att jag känner att jag återfått en "förlorad vän" hon var kanske aldrig förlorad, men jag kände by far att vi hade glidit ifrån varandra i samband med min tripp till Stöten. Efter ett gott samtal känns allting hur bra som helst igen! Jag har dessutom räknat ut att jag kommer vara ledig såväl på min födelsedag och dagen efter, så sitter och hoppas på att Caroline och Johanna kommer upp då, hade nog vatt den bästa presenten! :) Som att inte detta vore nog ska jag dessutom jobba på det bästa stället imorgon, kron/gran, vilket innebär att man sitter i en stuga och övervakar transportliftarna, snackar lite gott med de gästerna som kommer. När ingen är där, kan man lyssna på god musik, läsa en bok? kolla lite film? Blir nog bra! Behövs för att ladda upp inför februari, för då mina vänner, kommer det bli högt tryck i Stöten!

P&K från snön!

Utsikten

Igår var en megabra dag. Eftersom det praktiskt taget var fredag för min del, fick man ju fixa ihop en trevlig förfest och sedan bege sig mot Tipibar! Det var riktigt livat och jag hade skoj. Iallafall innan en liten incident, som vi inte ska tala om, skedde. Men fram till dess var saker och ting som sagt hur kul som helst. Sen att man mådde som man förtjänade imorse är en annan femma. Blev ingen traditionell bakismat heller, utan ställde mig och lagade potatis och purjolöksoppa, hade ett mysko sug efter det. Därefter var Elin, Ebba, Sissela, Agnes, Martin, Johanna och jag ute i backen. Fasiken så grymt det gick idag, var uppe i sjukliga farter men underbart var det. Sen har jag bara hunnit komma hem och lagat grymt god mat. Det vill säga bakad potatis med kycklingröra. Yum!

Ikväll blir det nog lugna bananer, ska kolla PH också det är en sak som är säkert. Imorgon blir det backen hela dagen ska ni se, kanske en sväng inom Sälens By för att inhandla lite saker. Sen på kvällen ska vi åka skoter, GRYMT! :D

Vi har en skvallerblaska här i Stöten, rätt roligt faktiskt. Typ som en tidning där det står alla de senaste nyheterna bland medarbetarna och så vidare, än så länge har jag lyckats hålla mig undan den, men stackars Elin har fått stå med två gånger nu haha :P En kopp kaffe och choklad på detta eller?



Här är den underbara utsikten jag talade om i förgående inlägg!

P&K från snön!


In da lift!

Höjdpunkten med transportlifterna där man oftast inte behöver hjälpa en kotte, är minsann att läsa i driftjournalerna. Där skriver folk alltid massa roliga historier och dikter och blablabla! Nu sitter jag i liften och väntar på att maten snart ska komma! Börjar känna hunger... haft 8 gäster här idag, en klar förbättring sen igår då jag endast hade 0! Det var en fruktansvärd dimma utanför innan, såg inga backar. Vilket är synd för annars har jag en sjukt underbar utsikt från denna stugan. Man ser massa skidbackar, träd som är snöfyllda och en härlig sol som lyser upp hela anläggningen!

P&K från snön!


En helg i Stöten

Helgen började som den brukar göra med en Fredag. Men dessvärre var jag heelt död den dagen, hade nämligen jobbat i 11h!!!! Och mina armar var skickligt överansträngda kände jag, så jag tror jag somnade vid halv 11 tiden. Det tråkiga var att de flesta andra peppade som bara den, och skulle ut och festa. Så i vissa perioder blev man nästan medryckt av stämningen men sen tog jag ett "moget" beslut och det fick bli en hemmasittarkväll. Väl var det, för jag mådde mycket bättre dagen efter. Det lite tråkigare var att tydligen hade det varit en kanoners utgång. Men lika glad är jag för det, lär ju bli en och annan utgång till.

Igår, Lördag, jobbade jag först och sedan var det hem för att peppa för Patricia fyllde år. 21 hela år, underbart! Så vi käkade god tårta som hon bjöd på och därefter drog vi till Tipibar. Blev faktiskt en väldigt rolig utgång. Men förfesten var inte så jätte bra, eftersom det kom över restaurangare från andra huset så blev det lite gruppindelning och vi liftare hamnade inne på Martins och Björns rum. Men lika glada var vi för det. Somnade gjorde jag vid...halv 3 kanske? Sen var det till att gå upp strax efter 7 (dvs halv 8.. hehe) idag för att arbeta i Granliften vilket jag måste säga är det skönaste jag gjort hittintills i stöten!! Jag satt i en liftstuga och lyssnade på musik, läste veckorevyn, amelia, hittade på en dikt sen skottade jag lite för att röra på mig. Och det bästa av allt är att man får skjuts dit och hem på skoter. SKICKLIGT roligt! Och inte en endaste gäst kom förbi min lift idag. Imorgon tänkte jag avancera och ta med datorn, för yees jag står schemalagd på samma lift imorgon och på torsdag! GOTTA LOVE IT! Så datorn och en bok it is. Blir mysigt!

Efter min underbara arbetsdag så samlades alla i lift o pist för bowling och käk, Stöten betalade ;) Man bara måste gilla läget. Nu ere dags för kaffe och sen sängen eller något. Imorgon står måndagsklubben på schemat för sen är jag ledig, yahooo!

P&K från snön!

Done, done and done!

Då har man precis kommit hem från skoterkörkortsprovet, och yes i made it! Bara till att dra ut i terrängerna nu, ser fram emot det big time!

Idag har jag varit ledig, och det har varit så otrooligt skönt. Har minsann både hunnit åka i backen, lagat mat, handlat, pluggat och gjort prov! Klå't! ;P Dessutom fick jag ett samtal innan från hemtrakterna- Malmö, de hade visst ett jobberbjudande till mig. Lite sent för det, men hoppas det finns kvar när man kommer hiim! Nu ska jag nog kolla lite avsnitt av Vänner eller varför inte läsa, känns som det var år och dar sen man gjorde det på riktigt. Har ju fått låna Snabba Cash av Martin, en kopp te på detta så är kvällen firrad! Imorgon är det upp i ottan och arbeta, men jag ser faktiskt fram emot det. Ska visserligen jobba 11h, men fy vad roligt det är. Jag har börjat gilla det mer och mer, allting blir ju så mycket roligare när man ler och är trevlig mot alla. Givetvis är inte alla lika trevliga tillbaka, men de som verkligen är det kan göra hela ens dag!

Ha det gött så länge!

P&K från snön!

What a week

En fullbokad Stöten, jobbar 6 av 7 dagar denna veckan, -27 grader ute, skoterkörkortsteori på måndagen, provet på torsdagen, jobbar 11h på fredag, ska lära oss att köra skoter i slutet av veckan, men vafan lika glad är jag för det! Är ju trots allt ledig imorgon!

P&K från snön!

Det var en gång ett gäng skåningar i Stöten...

Stöten har aldrig varit så livligt som när Gana och Caroline kom på besök. Jag hämtade upp dem på torsdagsmorgon uppe vid anläggningen 08.00, vi kom inte mer än innanför dörrarna så hade vi alla deras saker överallt, men det var mysigt och det var då jag förstod hur bra detta skulle bli. De passade verkligen in här som om de varit här hela tiden, och det kändes som att alla redan kände dem.

Nyår började med att vi var ute i backen hela dagen och mös, vi fikade, och på eftermiddagen drog vi på afterski. På kvällen kom vi hem och började göra ve oss, dricka lite så smått och så småningom förberedde vi köket och maten. Sedan samlades alla och vi var ca 17 pers som käkade tacos, och marängswiss och drack såklart lite skumpa på detta! Därefter drog vi till nattklubben- Backstage. Allting kändes verkligen helt lyckat och vid 12 slaget gick vi ut för att beundra fyrverkerierna.

Dagen efter nyår sov vi "ända" till 11, därefter drog vi ut i backen för att sedan slinka in på afterskin igen. När vi kände oss klara där drog vi hem och lagade mat, gjorde oss i ordning och sen var det dags att visa vad Tipibar gick ut på. Det blev en mysig kväll, lite sådär spontan. (Jag fick ju givetvis kollat läget inne på nattklubben osse)

Igår var den sista dagen med girlsen hos mig, så efter jag hade arbetat (och de hade besökt mig på jobbet och såklart åkt skidor) så lagade vi mat, eller jag lagade till de. Kände att jag ville det;P Därefter var det dags för bastu och champagne med några av de andra godingarna som bor här. Det var riktigt najs. På kvällen kände vi för ett bra avslut så vi drog ut i Stöten återigen, det var väldigt trevligt och Carran hittade en Ajgelkoddi! Som egentligen härstammar från LA's-buss! Men det är en annan historia, nog för internt för att förstå:P

Idag fick jag som vanligt kliva upp i absoluta tystnad för att inte väcka tjejerna som låg däckade på sina fina luftmadrasser på golvet. Jag fick sagt ett litet hejdå, men vet inte om de kommer ihåg det för de var rätt så djupt inne i sovandet. När jag kom hem från jobbet hade de iallafall lämnat en lapp och lite annat gott som blivit över, var en relativ sorglig lapp och det känns tråkigt att de har åkt hem. De lämnade ett tomrum efter sig minst sagt och hade gärna velat att de kom upp igen, och de tror jag alla här håller med om!

SKÅNISAR!<3



P&K från snön!


RSS 2.0